Wandelen

Wie heerlijk wil wandelen, heeft in Genk veel mogelijkheden. Je kan op verkenning in de grote Genkse natuurgebieden ‘ De Wijers’ met o.a. “De Maten” – ‘Natuurgebied Kiewit’ – ‘De Teut en Ten Haagdoorn’ – Het Nationaal Park “Hoge Kempen” , …

In onze B&B hangt een grote wandelkaart, met daarop QR codes van alle wandelstartplaatsen in onze buurt. Lekker gemakkelijk: je scant de QR code, krijgt meteen het adres van de parking, wat voor gebied je hier vindt, en de wandelmogelijkheden.

Je kan meteen op pad zodat je veel en lang kan genieten!

Ook op deze pagina zie je meteen hoeveel wandel-en fietsmogelijkheden er in de buurt van onze B&B zijn: https://www.routezoeker.com/logies/lavendine-pure-routes

De Maten

Natuurgebied De Maten, waaraan onze B&B gelegen is, is een van de oudste natuurgebieden van Vlaanderen. De wandelroutes lopen tussen de heide en langs vijvers met wuivende rietkragen.

Het natuurgebied maakt deel uit van vijvercomplex De Wijers.

Met een beetje geluk zie je via de kijkwanden een roerdomp. Kleurcodes geven de verschillende wandeltochten aan of je fietst er via knooppunten de fietstocht De Wijers.

Download hier je wandelkaart:

 

Lange afstandswandelingen

Er zijn 2 leuke lange afstandswandelingen in onze buurt.

Dit zijn

  • Lange afstandswandeling de Wijers
  • Lange afstandswandeling van het Nationaal Park Hoge Kempen

Meer info vind je ook via https://www.wandeleninlimburg.be/nl/

 

Bokrijk / Kiewit

Kom wandelen tussen duizend vijvers en ontdek Bokrijk en Kiewit. het gebiedn van de 1001 Wijers start aan onze relax B&B.

De Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt.  Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.

Het Nationaal Park is er enerzijds ter bescherming van de natuur, en anderzijds ter recreatie van de mens. Zo vinden wandelaars hun gading op de 440km aan wandelpadenfietsers vermaken zich op het fietsroutenetwerk, mountainbikers hebben 200km onverharde paden ter beschikking, en ruiters genieten van een uitgebreid ruiternetwerk. Voor ieder wat wil(d)s!

Het enorme natuurgebied heeft 9 toegangspoorten. Dit zijn plekken aan de rand van het Nationaal Park met alle nodige faciliteiten zoals een ruime parking, infoborden, horeca, toiletten, enzoverder.
Hier vind je alle info over de toegangspoorten, bereikbaarheid, openingsuren, en een overzichtskaart om jouw startplek uit te kiezen.  In deze leuke wandelfolder heb je een mooi overzicht van het uitgebreide aanbod. Nu nog kiezen waar eerst naartoe :-).

Visit Genk

De Teut & Hengelhoef

Op een boogscheut van onze B&B liggen De Teut en Ten Haagdoorn, met 2000 hectare het grootste heidegebied van Midden-Limburg.

De afwisseling van beekdalen, vennen, duinen, bossen, akkertjes en heideterreinen nodigen uit voor een prachtige wandeling.

zonhoven

agentschap natuur & bos

 

Wandelroute-planner

Hierbij ook een handige site om wandelingen in onze omgeving te zoeken:

https://www.routezoeker.com/logies/lavendine-pure-routes